Monday, 31 December 2012

BYE BYE 2012 :)


aassalamualaikum anda anda yang sudi menjengahkan kepala untuk membaca pembebelan hari ini :D tahun baru sudah melabuhkan tirainya 

welcome 2013 :)


J so now , mesti dah start setting azam baru terutama for adik adik yang akan bersekolah lusa , remember lusa !

awak . sekolah jom ? :D


 hehe . yang akan menghadapi big exam 2013 prepare awal awal , jangan dah terlepas masa yang berharga umpama emas intan berlian , then baru nak rasa menyesal . just like abang abang n kakak kakak yang dah MERDEKA and jadi penganggur terhormat kat rumah , ada yang kerja cari duit poket doraemon , 

bakal mempertahankan negara !!

ada yang ke PLKN jadi wira wirawati harapan bangsa macam kat atas ni .. cewahhh ! macam akak sorang ni , sibok taking driving  lisence untuk merayap . eh , sorry sikit . untuk kemudahan masa hadapan , kan lebih sopan J ahakss ! ah , cakap banyak pun xguna , tendang pun xkena . yee dak ? awal awal dah menunggu dekat dataran merdeka bukan ? semangat korang bagus , sayang Malaysia lah katakan . good ! J tapi .. satu je xbagus dia , menambahkan bilangan kenderaan dekat jalanraya yang already berlambak tu.

jam-2 ni , makan dengan roti sodap ni :D

 traffic jam kat mana mana tempat . rumah akak yang aman damai and harmoni ni pun boleh jam . kawasan luar bandar kot , dasyat bukan semangat anak Malaysia ni J best lagi rasanya duduk rumah and watching movie cabin in the wood (ketinggalan keretapi aku ni) , bebas dari hiruk pikuk kota (ayat novel) n tepat 12 tengah malam , keluar kat kawasan rumah . tengok bunga api .

cantik bukan ? subhanaAllah :)


:D actually ada je ajak hangout for sambut tahun baru but hati xhappy kan , xkan nak tipu diri sendiri pulak . so , duduk rumah inn shaa Allah boleh happykan diri sendiri . I know , Allah xkan tinggalkan hambaNya yang sentiasa memerlukan di saat sedih mahupun gembira J got to go . kepala ni berpinau pulak rasanya J semoga tahun baru ni menjadi tahun yang lebih bermakna buat kalian J peace :D assalamualaikum ..

gambar 2012 :)
bye bye 2012 , i wiil miss you :)

Friday, 21 December 2012

PENGANGGUR TERHORMAT :)

syuhh ! syuhh ! dah bersarang tikus rupanya blog aku ni . berselera korang ye dekat blog aku yang cute miut ni ? siapp lah korang . hehe (gelak jahat) hampir lupa pulak , assalamualaikum .
hai kawan-2 , ni kisah kami berdua (tetiba --') semenjak dua menjak tiga ke empat menjak ni , aku makin sewel nampaknya . haha . forget it ! now , aku nak cerita about life aku sikit . kalau bosan , pandai-2 korang lah blah sendiri . (brutal jap :DD) aku bukan nak menghalau , menjemput je :) sebagai budak yang baru rasa erti merdeka dari pergi sekolah pagi-2 buta ni , aku teringin jugak lah nak kerja . teringin pegang duit sendiri sampai berpinar pinar mata (apa kaitan ??) , tapi kemalasan tahap dewa yang ada dalam diri menyebabkan hati aku kata , home sweet home :D haha .. so aku follow jelah kata hati aku yang sentiasa memahami aku setiap saat ni (kembang kuncup dah hati aku dengar pujian) . dok rumah sambil menaikkan berat badan , tulah kerja aku sekarang . sambil-2 tu , aku ni kan anak yang rajin lagi ringan tulang kaki tangan perut limpa tu semua , jadi aku boleh jadi mak-2 dah . rajin jugak aku ni (masuk lif tekan sendiri) . ku pun otw amek lesen tapi test undang belom amek lagi wo . sebab akak tu kata ic card mana yang rosak , you kena buat baru tau . nantilah akak eh , i ni rajin sikit nak buat ic baru tu . tunggu lah i cantik sikit (eh,semua ciptaan Allah itu indah :) ) . nak membebel apa lagi ek ? yelahh , aku stop ! haha . nak tolong mumy i yang dicintai :)
have fun . tc :D assalaamualaikum :)) btw , i'm single but not available (tetiba ) :)

Saturday, 10 November 2012

candidate SPM

assalamualaikum :)
lamanya xupdate cite kat sini ..
dah jadi sarang biawak dah blog ni .
haha . sian kat awak eh :)
maklumlah , sekarang musim SPM ..
nak online pon curik-2masa sendiri .
SPM ni hidup n mati weh ! haha ..
nasib baik lah sedar diri kan . wakaka :D
pada sesiapa yang sudi tinggalkan tapak kaki awak-2 dekat chatbox tu , thanks a lot .
but , sory if saya xlayan ..
busy sikit :)
insyaAllah after saya MERDEKA (opss .. tercaps lock :D ) saya akan aktif berblogging semula :)
love u a'll . good luck to all candidates SPM n for STPM :)
doakan yang terbaik untuk saya :)
thanks to ain zainuddin yang selalu lawat blog buruk saya ni :D
good luck to u Ain . LOVE U <3



Saturday, 25 August 2012

saLam leBaran



assalamualaikum :) 
selamat hari raya buat family tercinta , kawan-2 taulan serta yang tersayang ;)
sempena hari raya ni , saya ingin memohon maaf jika ada tersalah silap .
termarah, tersepak n semua ter- lah .
amacam raya korang tahun ni ?
mesti best kan ?
saya pun balik ke kampung saya tau .
jangan jeles , kampung saya cantik tau :)
ada sawah padi . korang ada ?
maklumlah kampung kat Negeri Jelapang Padi , Kedah . huhu 
semoga keceriaan Syawal ni terus menyelubungi kita :D

hm , saya nak share photo sikit ni :)
kalau sudi scroll lah ke bawah ye ;)


ehm , saya lah tu :D

abg ku :D

adik saya yang ketiga :D

umi , mak njang , mak chaQ n amni :)
 
mirul n abg saya :)

kami semua , tapi x cukup ;)

arif muhaimin ni pun nak beraya ^^
naufal yang cute


taha' dah macam askar dah ;)



haziQ imtiaz n ibu nya :)


sekian saja update saya hari ni :D
lain hari jumpa lagi :D 
maaf zahir .
batin xde ;)
0-0 yerkk :)
assalamualaikum <3

Friday, 3 August 2012

pers0naliti diri =D


hye , eh .. assalamualaikum .. bersawang nye blog ni . sape lah tuan die . haha . sory lame x menconteng kat sini . takde masa actually :D ni khas untuk awok-2 , jika awok-2 nak tau personaliti awok-2 :D

inilah kita (:


Januari

Bercita-cita tinggi dan orangnya serius.Suka mendidik dan dididik. Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.Rajin dan setiap yg dibuat nampak keuntungan. Suka smart, kemas dan teratur. Bersifat sensitif , berfikiran mendalam. Pandai mengambil hati org lain. Pendiam kecuali telah dirangsang. Agak pemalu daya tumpuan yang sangat tinggi. Mudah mendisiplinkan diri sendiri. Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema. Bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamirkannya. Cukup sayang pd kanak-kanak. Suka duduk rumah. Setia pada segala-galanya. Perlu belajar kemahiran sosial. Cukup cemburu yg sangat tinggi.



Februari

Berfikiran abstrak. Sukakan benda yang reality dan abstrak. Inteligent, bijak dan genius. Berpersonaliti yg  mudah berubah. Mudah menawan org lain. Agak pendiam. Pemalu dan rendah diri. Jujur dan setia pd segalanya. Keras hati untuk mencapai matlamat. Tidak suka dikongkong, mudah memberontak apabila dikongkong. Suka kegiatan yg lasak. Emosinya mudah terluka dan sgt sensitif. Mudah mempamirkan marahnya. Tidak suka benda yg remeh-temeh. Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya. Sangat berani dan suka memberontak. Bercita-cita tinggi dan suke berangan-angan dan ada harapan utk merealisasikan impiannya. Pemerhatian yg tajam. Suka hiburan dan sukan. Suka benda yg bersifat seni. Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran. Berkecenderungan pd benda yg tahyul. Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros. belajar untuk mempamirkan emosi.

Mac

Berpersonaliti yg menarik dan menawan serta mudah didampingi. Sgt pemalu dan pemendam rasa. Sgt baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati. Sgt sensitif pd perkataan yg dituturkan dan alam persekitaran. Suka pada kedamaian. Sgt peka kepada orang lain. Sesuai dgn kerjaya yg memberi khidmat kepada org lain. Tidak cepat marah dan sangat amanah. Tahu balas budi dan tahu kenang budi. Pemerhatian dan penilaian yg sangat tajam. Kecenderungan utk berdendam jika tidak dikawal. Suka berangan - angan. Suka melancong. Sgt manja dan suka diberi perhatian yg sangat tinggi. Kelam kabut dalam memilih pasangan. Suka dgn hiasan rumahtangga. Punya bakat seni dalalm bidang muzik. Kecenderungan kepada benda yang istimewa dan baik. Jgn terlalu moody.

April

Sgt aktif dan dinamik. Cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal. Sgt menarik dan pandai manjakan diri. Punya daya mental yg sangat kuat. Suka diberi perhatian. Sgt diplomatik (pandai memujuk ), berkawan dan pandai menyelesaikan masalah org. Sgt berani dan tiada perasaan takut. Suka adventure, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah. Emosi cepat terusik. Try control the emotion. Kecenderungan bersifat dendam. Agresif, kelam kabut utk membuat keputusan. Kuat daya ingatan. Gerak hati yg sangat kuat. Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan org lain. Berpenyakit disekitar kepala dan dada. Sgt cemburu dan terlalu cemburu.

Mei

Kekerasan hati & degil, kuat semangat & bermotivasi tinggi, pemikiran yg tajam Mudah marah apabila tidak dikawal. Pandai menarik hati org lain & menarik perhatian. Perasaan yg amat mendalam. Cantik dr segi mental & fizikal. Tidak perlu dimotivasikan. Tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh org lain dan mudah dipujuk. Bersikap sistematik (otak kiri). Suka berangan. Kuat daya firasat memahami apa yg terlintas di hati org lain tanpa diberitahu. Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit. Daya khayalan yg tinggi. Permikiran yg tajam. Pandai berdebat. Fizikal yg baik. Kelemahan sistem pernafasan. Suka sastera,seni & muzik serta melancong. Tidak berapa suka duduk dirumah. Tidak boleh duduk diam. Tidak punya ramai anak. Rajin dan bersemangat tinggi. Agak boros.

Jun

Berfikiran jauh & berwawasan, mudah ditawan krn sikap baik, berperangai yg lemah lembut, mudah berubah sikap,perangaiidea @mood, idea yg terlalu banyak dikepala, bersikap sensitif, otaknya aktif (sentiasa berfikir), sukar melakukan sesuatu dgn segera, bersikap suka menangguh-nangguh, bersikap terlalu memilih & mahukan yg terbaik, cepat marah &cepat sejuk, suka bercakap & berdebat, suka buat lawak & bergurau, otaknya cerdas berangan-angan, mudah berkawan & pandai berkawan, org yg sangat tertib, pandai mempamerkan sikap, mudah kecil hati,mudah kena selsema, suka berkemas, cepat rasa bosan,sikap terlalu memilih & cerewet,kurang mempamerkan perasaan, lambat nak sembuh apabila terluka hati, mudah menjadi eksekutif, suka kepada barang yang berjenama, kedegilan yg tidak terkawal, sesiapa yg memuji saya adalah musuh saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan saya.

Julai

Sangat seronok didampingi, Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki, Agak pendiam kecuali diransang.  Ada harga dan maruah diri, Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan, Mudah dipujuk dan bercakap lurus, Sangat menjaga hati orang lain, sangat peramah, emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya, Berjiwa sentimental, jarang berdendam, mudah memaafkan tapi sukar melupakan, tidak suka benda remeh-temeh, bimbing cara fizikal dan mental, sgt peka, caring dan mengasihi serta penyayang, layanan yg serupa dgn semua orang, tinggi daya simpati, pemerhatian yg tajam, suka menilai org lain dgn pemerhatian, mudah dan rajin belajar, suka muhasabah diri, suka megenangkan peristiwa atau kawan lama, suka mendiamkan diri, suka duduk dirumah, suka tunggu kawan tapi tak cari kawan, tak agresif kecuali terpaksa, emah dari segi kesihatan perut, mudah gemuk kawal tak kawal diet, minta disayangi, mudah terluka hati tapi lambat pulihterlalu mengambil berat, rajin dalam membuat kerja

Ogos

Suka berlawak, mudah tertawan kepadanya, sopan santun dan caring terhadap org lain, berani dan tidak tahu takut, orgnya agak tegas & bersikap kepimpinan, pandai pujuk org lain, terlalu pemurah & bersikap ego, nilai harga diri yg sangat tinggi.  dahagakan pujian, semangat juang yg luar biasa, cepat marah & mudah mengamuk, mudah marah apabila cakapnya dilawan, sangat cemburu, daya pemerhatian yg tajam & teliti, cepat berfikir, fikiran yg berdikari, suka memimpin & dipimpin, sifat suka berangan, berbakat dlm seni lukis,hiburan & silat, sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk, cepat apabila ditimpa penyakit, belajar utk relax, sikap kelam kabut, romantik , pengasih, penyayang, suka mencari kawan.

September

Sangat bersopan santun & bertolak ansur, sangat cermat, teliti & teratur, suka menegur kesilapan org lain & mengkritik, pendiam tapi pandai bercakap, sikap sangat cool sangat baik & mudah simpati, sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur, kerja yg dilakukan sangat sempurna, sangat sensitif yg tidak diketahui, org yg banyak berfikir, daya pentaakulan yg baik, otak  bijak & mudah belajar, suka mencari maklumat, kawal diri dari terlalu mengkritik, pandai mendorong diri sendiri, mudah memahami org lain(daya firasat yg tinggi) krn banyak simpan rahsia, suka sukan, hiburan & melancong, kurang menunjukan perasaannya, terluka hatinya sangat lama disimpan, terlalu memilih pasangan, sukakan benda yg luas, bersistematik.

October

Suka sembang, suka org yg sayang padanya, suka ambil jln tengah, sangat menawan & sopan santun, kecantikan luar & dalam, tidak pandai berbohong & berpura-pura, mudah rasa simpati,baik pentingkan kawan, sentiasa berkawan, hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama, cepat marah, macam pentingkan diri sendiri, tidak menolong org kecuali diminta, suka melihat dari perspektifnya sendiri, tidak suka terima pandangan org lain, emosi yg mudah terusik, suka berangan & pandai bercakap, emosi yg kelam kabut, daya firasat yg sangat kuat (terutamanya perempuan), suka melancong,bidang sastera & seni, pengasih ,penyayang & lemah lembut, romantik dlm percintaan, mudah terusik hati & cemburu, ambil berat tentang org lain, suka kegiatan luar, org yg adil, boros & mudah dipengaruhi persekitaran, mudah patah semangat,

November

Banyak idea dalam sesuatu perkara, sukar utk dimengertikan atau difahami sikapnya, berfikiran kehadapan, berfikiran unik dan bijak, penuh dgn idea-idea baru yg luarbiasa, pemikiran yg tajam, daya firasat yg sgt halus dan tinggi, bagus utk jadi doktor, cermat dan teliti, personality dinamik, sifat yg berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia, banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra, berani, pemurah setia dan byk kesabaran, terlalu degil dan keras hati, apabila hendak. Diusahakan sehingga berjaya, tak suka marah kecuali digugat, mudah ambil berat terhadap orang lain, pandai muhasabah diri, cara berfikir lain dari org lain, otak yg sangat tajam, pandai mendorong diri sendiri, tidak hargai pujian, kekuatan semangat dan daya juang yg sgt tinggi dan apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya, badan yg tough, kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam, romantik, tidak pasti dgn hubungan kasih sayang, suka duduk dirumah, sangat rajin dan berkemampuan tinggi, amanah, jujur setia dan pandai berahsia, tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi, bercita-cita tinggi, perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah,

Disember

Sangat setia dan pemurah, Bersifat patriotik, Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan, Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa, Bercita-cita tinggi, Suka menjadi orang yang berpengaruh dlm organisasi, Seronok didampingi, Suka bercampur dgn org, Suka dipuji, diberi perhatian dan suka dibelai, Sangat jujur amanah dan bertolak ansur, Tidak pandai berpura-pura, Cepat marah, Perangai yg berubah-ubah, Tidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggi, Benci pada kongkongan, Suka berlawak, Pandai buat lawak dan berfikiran dgn logik ....

right ?? :)

Monday, 13 February 2012

vaLentine ? HARAM ?

assalamualaikum evelibadi !
entry kali ni formal siket , hehe .
khas untok mengingati dan memberitahu tentang

VALENTINE DAY
seperti yang kita tahu , 14 Feb tiap tahun adalah valentine day !
korang tahu ape yg dimaksudkan dengan VALENTINE DAY tu ?

Perkataan 'Valentine' diambil sempena nama seorang paderi besar Kristian pada zaman pemerintahan 'Ratu Isabella' dari sepanyol iaitu 'Saint Valentine'.

Jasa beliau menumpaskan kerajaan Islam di Cordova pada tanggal 14Feb, 270 M.
Begitu bermakna pada 'Ratu Isabella', sehingga beliau(Valentine) di anggap sebagai kekasih kepada rakyatnya sendiri. Jesteru itu, 14Feb disambut tiap2 tahun oleh rakyat Cordova bagi merayakan kemenangan tersebut dan menamakan hari tersebut sebagai 'Hari Valentine'.

tapi nape kite masih menyambut VALENTINE DAY ?
sedangkan kite tahu , hari tu adalah untok meraikan kejatuhan umat islam ?
seolah-olah kite suke dengan kejatuhan tersebut .
sedarlah , ini sume agenda org kristian untok mengaburi mata kite .
nape bile 14 feb baru nak tunjok kasih syg kite kat org yg kite syg ?
hari hari laen pon ta salah pon nak tunjokkan kasih syg .
kepada yg mengaku diri beragama islam , sedarlah :D
Majlis Fatwa Negeri pon telah mengeluarkan fatwa ,
bahawa HARAM hukum nya bile kite menyambut VALENTINE DAY !
jadi , same same lah kite munasabah diri kite agar tidak terpengaruh .

Wallahualam !
assalamuaalaikum ..

Tuesday, 7 February 2012

wah ! header baru tu ~

assalamualaikum u’allss .
hari ni wani exited siket nak cite .
nak cite pasal cite ..



gempak kot cite tu . hew-hew .
sebab cite tu buat kat korea tu , haha .


best tu si shahiezy sam n yana speaking korea :D
untong la dorang tu dipilih untok berlakon cite tu .
kalau la aq ganti tempat dorang , haha .
*perasan kejap ~ haha .

sebenarnye , aim saye buat entry ni sebab nak bgtau pasal ....
.....
.....
.....
haha , kesian korang . penat tunggu .
xctualy just nak gtau yg header kat atas tu ,



wanie buat sendiri ouh , haha .
bangga kejap .
cantik tak ? penat tu nak buat .
tak cantik pon takpe .
first time buat kot , hew-hew .
oke la , nak sambung tengok cite tu balek .
bye bye , assalamualaikum ...



Saturday, 4 February 2012

mauLid naBi

assalamualaikum ..
entry kali ini khas untok memperingati hari kelahiran nabi muhammad S.A.W .



seperti yg kite tahu , setiap 12 rabi’ul awal setiap tahun ,
kite pasti akan berselawat ke atas nabi ,
berarak sambil berselawat ,
demi menunjukkan rasa cinta kite terhadap baginda S.A.W .
ini kerana rasa cinta itu tidak cukop jika sekadar lisan .
ia mesti ditunjok melalui perbuatan seperti ,
mengamalkan sunnah baginda .
kite tak perlu malu untok mengamalkan sunnah baginda
walau di mana pon kite berada .
kerana bile kite mengingati baginda dgn sunnah sunnah nye ,
baginda tidak akan lupa kepada kite apabila tiba hari kiamat nanti .
banyak ganjaran pahala yg kite perolehi dgn berselawat di samping menenangkan hati .
alhamdulillah (:
mari kite berselawat bersama sama


semoga kite memperbanyakkan selawat ke atas baginda .
semoga juga hidup kite sentiase dirahmati Allah .
wallahualam .
assalamualaikum .

Tuesday, 31 January 2012

silakan february

assalamualaikum !
jawab tau , xjawab dose lah .
jawab sayang , haha .
eh , ape sawang sawang ni ?
ouh , wany lupe .
lame sangat ta update .
haha , patotlah .
sempat lagi labah labah ni buat khemah kat sini .
haha , dah pergi !
*cakap sorang sorang (:


hurm , esokk dah masuk bulan feb .
maksudnye tinggal bape bulan je lagi nak SPM !
uwaaa ! cepat kan mase berlalu . sangat cepat !
halamak ! kalau lah boleh hentikan mase kan ?
hurrmmmm , kalau boleh kan ?

dalam bulan jan ni , banyak bende yg berlaku .
macam macam ~ ade sedihh , gembira n gundah gulana , haha .
cakap pasal study *oke lah . leh lah catch up . siket siket . haha .
siket siket je ? siket siket lame lame leh jadi bukit lah ? kan kan ?
*jangan xjadi bukit dah lah kan .
“ape yg aku cuba bebelkan ?” ==’
haha . layan je lahhh .
so , wany harap wani leh focus time study .
dah nak masuk bulan feb kan ? haha .
oke lah . doa doa kan wany oke ?
tengs korang .
oke lah . babai !

Wednesday, 4 January 2012

1st day skola kottt ..

assalamualaikum ..
entry hari ni wanie nak cite n ngadu pasal 1st day g skola .
haha . sumpah xlarat .
xtau lah nape leh jadi xbermaya macam ni .
agak nye , wanie emang xsihat .
hurm , xape lah demi spm , wanie sanggop saket saket pon .
cehh ! anak murid mithali ni . ahaha .

pagi tadi wani bangun pukol 5 pg .
wohoo ! awal tu . haha .
semangat betul lah aq ni . haha .
then , tunggu kat luar rumah sampai bas datang .
teruja nak naek bas cik zali .
sekali naek , kene berdiri sampai lah depan skola .
alahai , lenguh nye kaki . sedihh !

sampai kat skola engat kan boleh dudok kat kelas dulu .
rupenye sume dah ready kat assembly site .
haha , redha je la .
masok kelas pulak , tempat yg diidam selama ni kene amek dgan orang .
sedihh je ! xape lah . sabar je .
engat kan still f4 lagi .
pelikss gak bile cg cakap f5 .
bunyi cam tue je . haha .
lepas pnp , ade pulak perjumpaan rumah sukan .
kene berdiri lagi , hurm ..
paham paham je la .

time nak balek skola pulak , naek bas cik zali ,
kene berdiri lagi , sumpah sedihhhhh !
dalam hati menjerit jerit ,
“bila lah nak sampai rumah ni ???”

last last penantian telah berakhir .
home sweet home menunggu . haha .
xsabar nak makan , tdur .
saket pale gile lahh .
naseb baek lah homework hanye math je .
tu pon bape soalan je .
alhamdulillah , tengs cg .
haha , oke la .
tu je yg nak di cite kan pon . haha ,
jumpe lagi okeee !
assalamualaikum ..

Tuesday, 3 January 2012

sk0la lahh !

assalamualaikum ..
hye , nak bace cite melalut wanie lagi x ? haha .
kalau xnak pon xape .
wanie nak cite gak . haha .
nak bace , bace ngan ikhlas tau . hehe .
hurm , esok kan dah start skola ,



alahai , xboleh bangun lambat lagi .
haha . xboleh nak on9 sampai lewat malam .
takut bangun lambat ! haha .
dah la tiap pg , umi yg kejut .
naseb baek la wanie ni xliat nak bangun ,
kalau x , suboh gajah lah jawabnye . haha .

petang tadi lepas balek daripada library ,
terus iron baju skola .
wohooo ! semangat gile .
haha . bese lah orang yang xpenah ponteng .
eceeeehh ! pasan nye .
but , kebenaran lah tu .
tapi wanie xpenah dapat anugerah kehadiran penuh .
naseb badan . haha .

petang tadi kat library , ade lah mmbe sorang tu call  . 
die cakap nak datang uma .
“alahai , nape lah nak datang uma aq ?”
bukan ade pape pon .
naseb baek lah wanie at library .
wanie suroh lah dorang datang je kat library .
engat kan ade due orang je .
tige orang rupe nye .
haha , lawak betol lah dorang tu .
si zul tu dah lah pakai sluar 3-quarter ,
pegi pakai songkok pulak .
haha . punye lah sengal die tu .
wat malu je , haha .

lepas tu pulak pegi uma cg 5einst yg baru , nik aida .
kesian cg tu kiteorang datang petang petang .
dah lah panas . haha .
pape pon , sumpah xsabar nak pegi skola esok .
but , kalau boleh xnak masok kelas yg tules ‘5’ .
cam tua je . 17 tahun ? not bad lah .
haha . oke lah .. sekian saje cite yg melalut ni .
haha , gud bye . assalamualaikum ....

Monday, 2 January 2012

biar mimpi sampai ke bintang lahh sygg !

asslamualaikum .. ^^
di tengah malam yang indah ni ,
wanie saje je nak cerita pasal cerita yg wanie tengok kat astro ria tadi .
tajuk die “biar mimpi sampai ke bintang” .


cerite tu kan dah penah tayang 22 dec hari tu ,
but wanie ade kat kg mase tu , dah la de wedding pak cik .
ta sempat tengok lah jawab nye , haha .
cerite tu romantik gile kan ?
senyum wanie sorang sorang tengok cerita tu , ngeh ngehhh !
ayat yg paling best dalam cerita tu
biar mimpi sampai ke bintang , kalau tak dapat sampai ke bintang pon , sampai ke langit pon jadi lah” ..
sweet je ayat die .
dah lah si randy tu berlakon .


waduhh ! gue big fan die nihh !
ehem ehem ! terindon pulak .
haha .
untong lahh si  elfira tu berlakon nan randy ..


btw , de pulak mmbe die yg sengall + cute  tu , syarifah  sakinah  .
but , die berlakon cute gile lahh  .
ckap bi je hancuss . haha .


anyway , wanie x pnday mane pon bi .
but , tade la speaking camtu skali .
hehe . kene lah kendifent sket , kate die .
haha .
sekian .. cerite melalut wanie ni .
na tdoe lahh . sangat mengantuk ni .
gud byeeee ,, nyte ..
assalamualaikum ..

wEdding !!!!

assalamualaikum .. nak dengar cerita x ?
17 dec hari tu kan wanie balek kg sbb de wedding pak cik .
kg wanie kat kedah , jauh kan .
semangat gile nak balek . haha .
wanie panggil pak cik wanie ‘pak tih’ .
best gile d0k kg , banyak benda b0leh buat .


 teng0k 0rang mengail (memancing) , 

makan ny0k (kelapa) muda ,

teng0k sawah padi yang menghijau ,

naek m0t0r keliling kg ,

dan banyak lagi lah , haha .


18 dec  dan 20 dec ..

ade wedding belah pengantin perempuan @mak tih .
rumah die tak jauh sangat , dalam sejam sampai lah .
 wanie kene bawak bunga telur , then kene jalan kat depan sekali ,
alahai ! malu nye , haha .
dah lah tengah panas terik tu .
hai ...... redha je lah , sape suruh ikut kan . huhu .


ni gambar mak tih dan pak tih wanie ..

sweet nye pengantin ni . haha . ^^

kecik je mak tih saye tu . huhu .

pak tih wanie lah ni . hehe .

my mak tih ! ^^

pengantin ke ? eh , ni penyibuk la . haha . 


sekian aje lah cerita saye , jumpe laen kali ye ..
tata , take care .. salam ... peace yaww !!