Monday, 31 December 2012

BYE BYE 2012 :)


aassalamualaikum anda anda yang sudi menjengahkan kepala untuk membaca pembebelan hari ini :D tahun baru sudah melabuhkan tirainya 

welcome 2013 :)


J so now , mesti dah start setting azam baru terutama for adik adik yang akan bersekolah lusa , remember lusa !

awak . sekolah jom ? :D


 hehe . yang akan menghadapi big exam 2013 prepare awal awal , jangan dah terlepas masa yang berharga umpama emas intan berlian , then baru nak rasa menyesal . just like abang abang n kakak kakak yang dah MERDEKA and jadi penganggur terhormat kat rumah , ada yang kerja cari duit poket doraemon , 

bakal mempertahankan negara !!

ada yang ke PLKN jadi wira wirawati harapan bangsa macam kat atas ni .. cewahhh ! macam akak sorang ni , sibok taking driving  lisence untuk merayap . eh , sorry sikit . untuk kemudahan masa hadapan , kan lebih sopan J ahakss ! ah , cakap banyak pun xguna , tendang pun xkena . yee dak ? awal awal dah menunggu dekat dataran merdeka bukan ? semangat korang bagus , sayang Malaysia lah katakan . good ! J tapi .. satu je xbagus dia , menambahkan bilangan kenderaan dekat jalanraya yang already berlambak tu.

jam-2 ni , makan dengan roti sodap ni :D

 traffic jam kat mana mana tempat . rumah akak yang aman damai and harmoni ni pun boleh jam . kawasan luar bandar kot , dasyat bukan semangat anak Malaysia ni J best lagi rasanya duduk rumah and watching movie cabin in the wood (ketinggalan keretapi aku ni) , bebas dari hiruk pikuk kota (ayat novel) n tepat 12 tengah malam , keluar kat kawasan rumah . tengok bunga api .

cantik bukan ? subhanaAllah :)


:D actually ada je ajak hangout for sambut tahun baru but hati xhappy kan , xkan nak tipu diri sendiri pulak . so , duduk rumah inn shaa Allah boleh happykan diri sendiri . I know , Allah xkan tinggalkan hambaNya yang sentiasa memerlukan di saat sedih mahupun gembira J got to go . kepala ni berpinau pulak rasanya J semoga tahun baru ni menjadi tahun yang lebih bermakna buat kalian J peace :D assalamualaikum ..

gambar 2012 :)
bye bye 2012 , i wiil miss you :)

Friday, 21 December 2012

PENGANGGUR TERHORMAT :)

syuhh ! syuhh ! dah bersarang tikus rupanya blog aku ni . berselera korang ye dekat blog aku yang cute miut ni ? siapp lah korang . hehe (gelak jahat) hampir lupa pulak , assalamualaikum .
hai kawan-2 , ni kisah kami berdua (tetiba --') semenjak dua menjak tiga ke empat menjak ni , aku makin sewel nampaknya . haha . forget it ! now , aku nak cerita about life aku sikit . kalau bosan , pandai-2 korang lah blah sendiri . (brutal jap :DD) aku bukan nak menghalau , menjemput je :) sebagai budak yang baru rasa erti merdeka dari pergi sekolah pagi-2 buta ni , aku teringin jugak lah nak kerja . teringin pegang duit sendiri sampai berpinar pinar mata (apa kaitan ??) , tapi kemalasan tahap dewa yang ada dalam diri menyebabkan hati aku kata , home sweet home :D haha .. so aku follow jelah kata hati aku yang sentiasa memahami aku setiap saat ni (kembang kuncup dah hati aku dengar pujian) . dok rumah sambil menaikkan berat badan , tulah kerja aku sekarang . sambil-2 tu , aku ni kan anak yang rajin lagi ringan tulang kaki tangan perut limpa tu semua , jadi aku boleh jadi mak-2 dah . rajin jugak aku ni (masuk lif tekan sendiri) . ku pun otw amek lesen tapi test undang belom amek lagi wo . sebab akak tu kata ic card mana yang rosak , you kena buat baru tau . nantilah akak eh , i ni rajin sikit nak buat ic baru tu . tunggu lah i cantik sikit (eh,semua ciptaan Allah itu indah :) ) . nak membebel apa lagi ek ? yelahh , aku stop ! haha . nak tolong mumy i yang dicintai :)
have fun . tc :D assalaamualaikum :)) btw , i'm single but not available (tetiba ) :)