Tuesday, 31 January 2012

silakan february

assalamualaikum !
jawab tau , xjawab dose lah .
jawab sayang , haha .
eh , ape sawang sawang ni ?
ouh , wany lupe .
lame sangat ta update .
haha , patotlah .
sempat lagi labah labah ni buat khemah kat sini .
haha , dah pergi !
*cakap sorang sorang (:


hurm , esokk dah masuk bulan feb .
maksudnye tinggal bape bulan je lagi nak SPM !
uwaaa ! cepat kan mase berlalu . sangat cepat !
halamak ! kalau lah boleh hentikan mase kan ?
hurrmmmm , kalau boleh kan ?

dalam bulan jan ni , banyak bende yg berlaku .
macam macam ~ ade sedihh , gembira n gundah gulana , haha .
cakap pasal study *oke lah . leh lah catch up . siket siket . haha .
siket siket je ? siket siket lame lame leh jadi bukit lah ? kan kan ?
*jangan xjadi bukit dah lah kan .
“ape yg aku cuba bebelkan ?” ==’
haha . layan je lahhh .
so , wany harap wani leh focus time study .
dah nak masuk bulan feb kan ? haha .
oke lah . doa doa kan wany oke ?
tengs korang .
oke lah . babai !

Wednesday, 4 January 2012

1st day skola kottt ..

assalamualaikum ..
entry hari ni wanie nak cite n ngadu pasal 1st day g skola .
haha . sumpah xlarat .
xtau lah nape leh jadi xbermaya macam ni .
agak nye , wanie emang xsihat .
hurm , xape lah demi spm , wanie sanggop saket saket pon .
cehh ! anak murid mithali ni . ahaha .

pagi tadi wani bangun pukol 5 pg .
wohoo ! awal tu . haha .
semangat betul lah aq ni . haha .
then , tunggu kat luar rumah sampai bas datang .
teruja nak naek bas cik zali .
sekali naek , kene berdiri sampai lah depan skola .
alahai , lenguh nye kaki . sedihh !

sampai kat skola engat kan boleh dudok kat kelas dulu .
rupenye sume dah ready kat assembly site .
haha , redha je la .
masok kelas pulak , tempat yg diidam selama ni kene amek dgan orang .
sedihh je ! xape lah . sabar je .
engat kan still f4 lagi .
pelikss gak bile cg cakap f5 .
bunyi cam tue je . haha .
lepas pnp , ade pulak perjumpaan rumah sukan .
kene berdiri lagi , hurm ..
paham paham je la .

time nak balek skola pulak , naek bas cik zali ,
kene berdiri lagi , sumpah sedihhhhh !
dalam hati menjerit jerit ,
“bila lah nak sampai rumah ni ???”

last last penantian telah berakhir .
home sweet home menunggu . haha .
xsabar nak makan , tdur .
saket pale gile lahh .
naseb baek lah homework hanye math je .
tu pon bape soalan je .
alhamdulillah , tengs cg .
haha , oke la .
tu je yg nak di cite kan pon . haha ,
jumpe lagi okeee !
assalamualaikum ..

Tuesday, 3 January 2012

sk0la lahh !

assalamualaikum ..
hye , nak bace cite melalut wanie lagi x ? haha .
kalau xnak pon xape .
wanie nak cite gak . haha .
nak bace , bace ngan ikhlas tau . hehe .
hurm , esok kan dah start skola ,



alahai , xboleh bangun lambat lagi .
haha . xboleh nak on9 sampai lewat malam .
takut bangun lambat ! haha .
dah la tiap pg , umi yg kejut .
naseb baek la wanie ni xliat nak bangun ,
kalau x , suboh gajah lah jawabnye . haha .

petang tadi lepas balek daripada library ,
terus iron baju skola .
wohooo ! semangat gile .
haha . bese lah orang yang xpenah ponteng .
eceeeehh ! pasan nye .
but , kebenaran lah tu .
tapi wanie xpenah dapat anugerah kehadiran penuh .
naseb badan . haha .

petang tadi kat library , ade lah mmbe sorang tu call  . 
die cakap nak datang uma .
“alahai , nape lah nak datang uma aq ?”
bukan ade pape pon .
naseb baek lah wanie at library .
wanie suroh lah dorang datang je kat library .
engat kan ade due orang je .
tige orang rupe nye .
haha , lawak betol lah dorang tu .
si zul tu dah lah pakai sluar 3-quarter ,
pegi pakai songkok pulak .
haha . punye lah sengal die tu .
wat malu je , haha .

lepas tu pulak pegi uma cg 5einst yg baru , nik aida .
kesian cg tu kiteorang datang petang petang .
dah lah panas . haha .
pape pon , sumpah xsabar nak pegi skola esok .
but , kalau boleh xnak masok kelas yg tules ‘5’ .
cam tua je . 17 tahun ? not bad lah .
haha . oke lah .. sekian saje cite yg melalut ni .
haha , gud bye . assalamualaikum ....

Monday, 2 January 2012

biar mimpi sampai ke bintang lahh sygg !

asslamualaikum .. ^^
di tengah malam yang indah ni ,
wanie saje je nak cerita pasal cerita yg wanie tengok kat astro ria tadi .
tajuk die “biar mimpi sampai ke bintang” .


cerite tu kan dah penah tayang 22 dec hari tu ,
but wanie ade kat kg mase tu , dah la de wedding pak cik .
ta sempat tengok lah jawab nye , haha .
cerite tu romantik gile kan ?
senyum wanie sorang sorang tengok cerita tu , ngeh ngehhh !
ayat yg paling best dalam cerita tu
biar mimpi sampai ke bintang , kalau tak dapat sampai ke bintang pon , sampai ke langit pon jadi lah” ..
sweet je ayat die .
dah lah si randy tu berlakon .


waduhh ! gue big fan die nihh !
ehem ehem ! terindon pulak .
haha .
untong lahh si  elfira tu berlakon nan randy ..


btw , de pulak mmbe die yg sengall + cute  tu , syarifah  sakinah  .
but , die berlakon cute gile lahh  .
ckap bi je hancuss . haha .


anyway , wanie x pnday mane pon bi .
but , tade la speaking camtu skali .
hehe . kene lah kendifent sket , kate die .
haha .
sekian .. cerite melalut wanie ni .
na tdoe lahh . sangat mengantuk ni .
gud byeeee ,, nyte ..
assalamualaikum ..

wEdding !!!!

assalamualaikum .. nak dengar cerita x ?
17 dec hari tu kan wanie balek kg sbb de wedding pak cik .
kg wanie kat kedah , jauh kan .
semangat gile nak balek . haha .
wanie panggil pak cik wanie ‘pak tih’ .
best gile d0k kg , banyak benda b0leh buat .


 teng0k 0rang mengail (memancing) , 

makan ny0k (kelapa) muda ,

teng0k sawah padi yang menghijau ,

naek m0t0r keliling kg ,

dan banyak lagi lah , haha .


18 dec  dan 20 dec ..

ade wedding belah pengantin perempuan @mak tih .
rumah die tak jauh sangat , dalam sejam sampai lah .
 wanie kene bawak bunga telur , then kene jalan kat depan sekali ,
alahai ! malu nye , haha .
dah lah tengah panas terik tu .
hai ...... redha je lah , sape suruh ikut kan . huhu .


ni gambar mak tih dan pak tih wanie ..

sweet nye pengantin ni . haha . ^^

kecik je mak tih saye tu . huhu .

pak tih wanie lah ni . hehe .

my mak tih ! ^^

pengantin ke ? eh , ni penyibuk la . haha . 


sekian aje lah cerita saye , jumpe laen kali ye ..
tata , take care .. salam ... peace yaww !!