Saturday, 2 November 2013

terpana!

assalamualaikum. ada something nak share (: copy pasta from KMS page on facebook. renung renungkanlah. saya sendiri menangis baca post nih (':


Assalamualaikum,

saya minta maaf.
dah lama saya termenung, fikir pasal surat ni,
itu mungkin cerita awak sebagai perempuan,
tapi percayalah,
tak semua lelaki yang suka ajak perempuan buat maksiat.

sejak dari sekolah,
saya memang pelik, kenapa orang kata mendekati zina itu haram,
bukannya berzina lagi, dah berdosa juga.
errm, malas nak fikir panjang-panjang,

saya kan sekolah lagi..
tapi masa saya di sekolah, boleh kata saya kira baik la,
saya tak hisap rokok, sebab saya tahu mende tu tak bagi faedah pun,
tapi saya pun bukannya skema, pernah jugak ponteng kelas sekali dua.
biasa2 je.hehe.

tapi sejak saya masuk u,
saya tengok pergaulan bebas antara lelaki dengan perempuan,
memang sangat ketara,
ye la, kat sini ikut suka kita nak buat apa,
tak macam kat sekolah,
nak jumpa awek pun sorok2 kat belakang stor dekat padang,
takut warden nampak,

tapi itu dulu,
sekarang saya dah dekat u,
saya tengok ramai perempuan tak pakai tudung,
ada yang pakai tudung, ok la.
tapi baju pulak hmm, seluar pulak alamakkk.
ada jugak baju dah labuh, seluar dah longgar,
tapi tudung pulak tak tutup dada,
nampak segala apa yang kami kaum lelaki ni takde,
adui, camne nak jaga iman ni?

tapi saya still control lagi,
saya still ingat Allah larang kita dekat dengan zina.
sampai satu hari,

ada sorang perempuan cakap yang dia suka saya.
dia cantik, pakai tudung,
dan dia baik juga.
zaman sekarang ni, perempuan makin berani tunjuk2 'hint',
mula-mula just nak kawan, sms nak share masalah,
kalau pegi shopping atau holiday mana2, mesti dia ada beli something kat saya,

mula-mula saya tak layan sangat jugak,
takut jugak 'ter'bagi harapan kat orang perempuan ni,
mereka mudah sangat perasan,
layan sikit, terus ingat kita suka dia.
perempuan~
lama-lama,
dia dah berani call saya,
dengan suara perempuan yang memang lembut mendayu-dayu,
naik luruh jantung saya dengar,
dia minta tolong saya belikan set kfc zinger burger,
adui. banyak kali saya fikir nak beli ke tak,
puas saya cari alasan,
saya tak nak timbul fitnah.

tapi dia cakap dia gastrik,
hati saya mula timbul kesian,
saya beli makanan dan bagi kat dia.
mula-mula memang asalnya kesian je,

tapi lama-lama saya rasa best pulak,
ada orang nak msg saya,
kejutkan solat Subuh,
ada orang yang nak dengar masalah saya,
ada orang yang nak bg hadiah pada saya,

tambah-tambah kawan-kawan dekat kolej saya ni,
memang majoriti ada girlfren,
kira macam saya bertuah sangat2,
saya tak cari pun girlfren pun dah ada orang suka saya,
dah ada orang sayang saya!

eh, syooookkkk la pulak :))))

kau ada?

satu hari tu,
kami keluar berdua dekat satu tempat ni,
nak lintas jalan,
dia dah ada kat depan,
tiba2 ada kereta laju lalu kat jalan tu,
spontan saya tarik tangan dia.

zaaaappppp,

saya rasa berdebar,
saya rasa terkejut dengan tindakan saya,
rasa bersalah pun ada,
tapi niat saya nak selamatkan dia je...
yang paling buat saya lagiiiii terkejut,

dia senyum.

entah. tak faham apa yang dia fikir.
'dia tak marah ke aku pegang tangan dia?'
hati saya pelik.
dia senyum lagi, dan kata,

'Awak, terima kasih. sayang awak!'

saya senyum juga.
malas nak fikir panjang-panjang,
ohh. seronok nya. lembutnya tangan diaaaaaaa...
rasa nak pegang lagi.

'ha, gatal-gatal!'

akal saya marah.
tapi hati saya nak.
dan jujurnya,

saya makin lama, makin rasa sayang pada dia.

tak boleh kalau tak ber-sms,
tak pernah tak call even cakap selama satu minit,
ye la,
bila hati dah rindu,
bila hati dah sayang,
bila hati dah penuh dengan nafsu.

err.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

nafsu?

saya suka dia sebab nafsu ke?
saya cinta dia sebab nafsu ke?
'Tak! Kan saya nak ambil dia jadi isteri saya nanti!'

Hati saya marah.

'Awak pasti ke nak ambik dia jadi isteri?'
Entah dari mana suara tu datang,
Bunyi seakan mengejek.
entah,
tak tahu apa yang saya fikir time tu.
macam -macam perasaan,

tapi saya buat tak tahu,
biar dalam hati saya dah rasa macam,
'eh-betul-ke-apa-yang-aku-buat-ni?'

saya dan dia dah ter'couple',

nak buat macam mana,
best la ada couple ni,
kawan-kawan selalu puji,
dia cantik,
even pakai tudung,
tapi stylo, bergaya kottt.
tambah-tambah dengan fesyen sekarang,
siapa yang tak kembang semangkuk? eh.

please, sama-sama jaga diri...

satu hari tu,
saya jumpa video ni.

video hilal asyraf.

tentang cinta.
cinta yang hakiki.

terpukul!

terpana!

terasa!

semua ada. saya cinta dia.
tapi kenapa saya makin bawak dia ke neraka?

Astaghfirullah.

kalau betul saya cinta,
saya mesti nak bawa dia ke syurga,
tapi situasi saya?
saya terpaksa mengaku,
saya kalah dengan nafsu.
saya sebenarnya,
...ikut nafsu.

sepanjang hari,
lepas saya tengok video tu,
saya diam.
kawan ajak main bola,
saya bagi alasan,
member ajak lepak kat mamak,
saya tolak.
saya nak sendiri,
hp saya letak tepi, tekan punat off.

saya malu.

saya dah tak sanggup.
saya dah malu sangat-sangat depan Allah,
saya still solat,
saya kadang-kadang mengaji,
tapi saya buat maksiat jugak.
saya makin lalai,
endah tak endah tentang dosa.

saya rasa,
saya dah tahu kenapa Allah tak bagi dekati zina,
sebab nanti end up,
jadi macam saya.

dari sms, lepas tu call,
dengar suara, rasa nak jumpa,
bila dah terpegang tangan sekali,
rasa nak pegang banyak kali,
semua tu nafsu!

banyaknya dosa saya.
:"(

Allah,
Allah,
Allah.

saya bangun,
ambik wudhu,
solat sunat 2 rakaat,
saya mintak sangat2,
Allah ampunkan dosa-dosa saya,
dan air mata jantan saya mengalir laju.
.
bila dah tenang sikit,
saya 'text' dia,

'Awak, this is not the right way. This is not the way that Allah bless. I let you go, and please let me go. I dont want to bring you to Jahannam, instead I'll pray for you to get the light from Allah. May Allah bless you and me...'

dan saya terus matikan hp.
buat kali kedua.
saya sedar.

susah.

tapi saya bergantung sepenuhnya pada Allah.
sebab Allah yang pegang hati saya, pegang hati dia.
saya tak nak berpaling lagi.

dan untuk hawa semuanya,
jangan terlalu murah,
jangan ambik kesempatan dengan kelemahan lelaki,
awak buat suara mendayu macam tu,
sembur perfume wangi,
pakai blous, skirt, selendang ala-ala hot gitu,

dah namanya lelaki,
kuat mana imannya,
mesti akan tergoda jugak.

jadi,
kena sama-sama jaga diri,
simpan godaan-godaan tu pada orang yang teristimewa, kelak.
dan sekarang,

saya terus begini,
mujahadah.
doa saya terus kuat.
doa supaya dia faham,
doa kita sama-sama dalam redhaNya.

Insha-Allah.

Allah ampunkan dosa-dosa kita. (':


semoga kita dibawah rahmat dan lindungan Allah (':
salam ukhwah

Friday, 15 March 2013

SINGLE AND WAITING !!


Assalamualaikum blogger sekalian. Title post kali ni ala ala cintan cintun bukan? Tapi tidak sebenarnya. Ini mengisahkan result SPM yang tidak sabar nak keluar. Still waiting for result. But tak confirm lagi tarikh sebenar. The important is next week dia keluar. Within 20 to 21 March. I don’t know. Help me!! Rasa nak nangis bila teringat result. Semoga Allah memberikan kejayaan yang cemerlang to all of us yang ambil SPM tahun lepas. Pray for us please J ok lah. Only simple post for today. XOXO J  assalamualaikum ..

Monday, 31 December 2012

BYE BYE 2012 :)


aassalamualaikum anda anda yang sudi menjengahkan kepala untuk membaca pembebelan hari ini :D tahun baru sudah melabuhkan tirainya 

welcome 2013 :)


J so now , mesti dah start setting azam baru terutama for adik adik yang akan bersekolah lusa , remember lusa !

awak . sekolah jom ? :D


 hehe . yang akan menghadapi big exam 2013 prepare awal awal , jangan dah terlepas masa yang berharga umpama emas intan berlian , then baru nak rasa menyesal . just like abang abang n kakak kakak yang dah MERDEKA and jadi penganggur terhormat kat rumah , ada yang kerja cari duit poket doraemon , 

bakal mempertahankan negara !!

ada yang ke PLKN jadi wira wirawati harapan bangsa macam kat atas ni .. cewahhh ! macam akak sorang ni , sibok taking driving  lisence untuk merayap . eh , sorry sikit . untuk kemudahan masa hadapan , kan lebih sopan J ahakss ! ah , cakap banyak pun xguna , tendang pun xkena . yee dak ? awal awal dah menunggu dekat dataran merdeka bukan ? semangat korang bagus , sayang Malaysia lah katakan . good ! J tapi .. satu je xbagus dia , menambahkan bilangan kenderaan dekat jalanraya yang already berlambak tu.

jam-2 ni , makan dengan roti sodap ni :D

 traffic jam kat mana mana tempat . rumah akak yang aman damai and harmoni ni pun boleh jam . kawasan luar bandar kot , dasyat bukan semangat anak Malaysia ni J best lagi rasanya duduk rumah and watching movie cabin in the wood (ketinggalan keretapi aku ni) , bebas dari hiruk pikuk kota (ayat novel) n tepat 12 tengah malam , keluar kat kawasan rumah . tengok bunga api .

cantik bukan ? subhanaAllah :)


:D actually ada je ajak hangout for sambut tahun baru but hati xhappy kan , xkan nak tipu diri sendiri pulak . so , duduk rumah inn shaa Allah boleh happykan diri sendiri . I know , Allah xkan tinggalkan hambaNya yang sentiasa memerlukan di saat sedih mahupun gembira J got to go . kepala ni berpinau pulak rasanya J semoga tahun baru ni menjadi tahun yang lebih bermakna buat kalian J peace :D assalamualaikum ..

gambar 2012 :)
bye bye 2012 , i wiil miss you :)

Friday, 21 December 2012

PENGANGGUR TERHORMAT :)

syuhh ! syuhh ! dah bersarang tikus rupanya blog aku ni . berselera korang ye dekat blog aku yang cute miut ni ? siapp lah korang . hehe (gelak jahat) hampir lupa pulak , assalamualaikum .
hai kawan-2 , ni kisah kami berdua (tetiba --') semenjak dua menjak tiga ke empat menjak ni , aku makin sewel nampaknya . haha . forget it ! now , aku nak cerita about life aku sikit . kalau bosan , pandai-2 korang lah blah sendiri . (brutal jap :DD) aku bukan nak menghalau , menjemput je :) sebagai budak yang baru rasa erti merdeka dari pergi sekolah pagi-2 buta ni , aku teringin jugak lah nak kerja . teringin pegang duit sendiri sampai berpinar pinar mata (apa kaitan ??) , tapi kemalasan tahap dewa yang ada dalam diri menyebabkan hati aku kata , home sweet home :D haha .. so aku follow jelah kata hati aku yang sentiasa memahami aku setiap saat ni (kembang kuncup dah hati aku dengar pujian) . dok rumah sambil menaikkan berat badan , tulah kerja aku sekarang . sambil-2 tu , aku ni kan anak yang rajin lagi ringan tulang kaki tangan perut limpa tu semua , jadi aku boleh jadi mak-2 dah . rajin jugak aku ni (masuk lif tekan sendiri) . ku pun otw amek lesen tapi test undang belom amek lagi wo . sebab akak tu kata ic card mana yang rosak , you kena buat baru tau . nantilah akak eh , i ni rajin sikit nak buat ic baru tu . tunggu lah i cantik sikit (eh,semua ciptaan Allah itu indah :) ) . nak membebel apa lagi ek ? yelahh , aku stop ! haha . nak tolong mumy i yang dicintai :)
have fun . tc :D assalaamualaikum :)) btw , i'm single but not available (tetiba ) :)

Saturday, 10 November 2012

candidate SPM

assalamualaikum :)
lamanya xupdate cite kat sini ..
dah jadi sarang biawak dah blog ni .
haha . sian kat awak eh :)
maklumlah , sekarang musim SPM ..
nak online pon curik-2masa sendiri .
SPM ni hidup n mati weh ! haha ..
nasib baik lah sedar diri kan . wakaka :D
pada sesiapa yang sudi tinggalkan tapak kaki awak-2 dekat chatbox tu , thanks a lot .
but , sory if saya xlayan ..
busy sikit :)
insyaAllah after saya MERDEKA (opss .. tercaps lock :D ) saya akan aktif berblogging semula :)
love u a'll . good luck to all candidates SPM n for STPM :)
doakan yang terbaik untuk saya :)
thanks to ain zainuddin yang selalu lawat blog buruk saya ni :D
good luck to u Ain . LOVE U <3



Saturday, 25 August 2012

saLam leBaran



assalamualaikum :) 
selamat hari raya buat family tercinta , kawan-2 taulan serta yang tersayang ;)
sempena hari raya ni , saya ingin memohon maaf jika ada tersalah silap .
termarah, tersepak n semua ter- lah .
amacam raya korang tahun ni ?
mesti best kan ?
saya pun balik ke kampung saya tau .
jangan jeles , kampung saya cantik tau :)
ada sawah padi . korang ada ?
maklumlah kampung kat Negeri Jelapang Padi , Kedah . huhu 
semoga keceriaan Syawal ni terus menyelubungi kita :D

hm , saya nak share photo sikit ni :)
kalau sudi scroll lah ke bawah ye ;)


ehm , saya lah tu :D

abg ku :D

adik saya yang ketiga :D

umi , mak njang , mak chaQ n amni :)
 
mirul n abg saya :)

kami semua , tapi x cukup ;)

arif muhaimin ni pun nak beraya ^^
naufal yang cute


taha' dah macam askar dah ;)



haziQ imtiaz n ibu nya :)


sekian saja update saya hari ni :D
lain hari jumpa lagi :D 
maaf zahir .
batin xde ;)
0-0 yerkk :)
assalamualaikum <3

Friday, 3 August 2012

pers0naliti diri =D


hye , eh .. assalamualaikum .. bersawang nye blog ni . sape lah tuan die . haha . sory lame x menconteng kat sini . takde masa actually :D ni khas untuk awok-2 , jika awok-2 nak tau personaliti awok-2 :D

inilah kita (:


Januari

Bercita-cita tinggi dan orangnya serius.Suka mendidik dan dididik. Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.Rajin dan setiap yg dibuat nampak keuntungan. Suka smart, kemas dan teratur. Bersifat sensitif , berfikiran mendalam. Pandai mengambil hati org lain. Pendiam kecuali telah dirangsang. Agak pemalu daya tumpuan yang sangat tinggi. Mudah mendisiplinkan diri sendiri. Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema. Bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamirkannya. Cukup sayang pd kanak-kanak. Suka duduk rumah. Setia pada segala-galanya. Perlu belajar kemahiran sosial. Cukup cemburu yg sangat tinggi.



Februari

Berfikiran abstrak. Sukakan benda yang reality dan abstrak. Inteligent, bijak dan genius. Berpersonaliti yg  mudah berubah. Mudah menawan org lain. Agak pendiam. Pemalu dan rendah diri. Jujur dan setia pd segalanya. Keras hati untuk mencapai matlamat. Tidak suka dikongkong, mudah memberontak apabila dikongkong. Suka kegiatan yg lasak. Emosinya mudah terluka dan sgt sensitif. Mudah mempamirkan marahnya. Tidak suka benda yg remeh-temeh. Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya. Sangat berani dan suka memberontak. Bercita-cita tinggi dan suke berangan-angan dan ada harapan utk merealisasikan impiannya. Pemerhatian yg tajam. Suka hiburan dan sukan. Suka benda yg bersifat seni. Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran. Berkecenderungan pd benda yg tahyul. Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros. belajar untuk mempamirkan emosi.

Mac

Berpersonaliti yg menarik dan menawan serta mudah didampingi. Sgt pemalu dan pemendam rasa. Sgt baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati. Sgt sensitif pd perkataan yg dituturkan dan alam persekitaran. Suka pada kedamaian. Sgt peka kepada orang lain. Sesuai dgn kerjaya yg memberi khidmat kepada org lain. Tidak cepat marah dan sangat amanah. Tahu balas budi dan tahu kenang budi. Pemerhatian dan penilaian yg sangat tajam. Kecenderungan utk berdendam jika tidak dikawal. Suka berangan - angan. Suka melancong. Sgt manja dan suka diberi perhatian yg sangat tinggi. Kelam kabut dalam memilih pasangan. Suka dgn hiasan rumahtangga. Punya bakat seni dalalm bidang muzik. Kecenderungan kepada benda yang istimewa dan baik. Jgn terlalu moody.

April

Sgt aktif dan dinamik. Cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal. Sgt menarik dan pandai manjakan diri. Punya daya mental yg sangat kuat. Suka diberi perhatian. Sgt diplomatik (pandai memujuk ), berkawan dan pandai menyelesaikan masalah org. Sgt berani dan tiada perasaan takut. Suka adventure, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah. Emosi cepat terusik. Try control the emotion. Kecenderungan bersifat dendam. Agresif, kelam kabut utk membuat keputusan. Kuat daya ingatan. Gerak hati yg sangat kuat. Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan org lain. Berpenyakit disekitar kepala dan dada. Sgt cemburu dan terlalu cemburu.

Mei

Kekerasan hati & degil, kuat semangat & bermotivasi tinggi, pemikiran yg tajam Mudah marah apabila tidak dikawal. Pandai menarik hati org lain & menarik perhatian. Perasaan yg amat mendalam. Cantik dr segi mental & fizikal. Tidak perlu dimotivasikan. Tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh org lain dan mudah dipujuk. Bersikap sistematik (otak kiri). Suka berangan. Kuat daya firasat memahami apa yg terlintas di hati org lain tanpa diberitahu. Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit. Daya khayalan yg tinggi. Permikiran yg tajam. Pandai berdebat. Fizikal yg baik. Kelemahan sistem pernafasan. Suka sastera,seni & muzik serta melancong. Tidak berapa suka duduk dirumah. Tidak boleh duduk diam. Tidak punya ramai anak. Rajin dan bersemangat tinggi. Agak boros.

Jun

Berfikiran jauh & berwawasan, mudah ditawan krn sikap baik, berperangai yg lemah lembut, mudah berubah sikap,perangaiidea @mood, idea yg terlalu banyak dikepala, bersikap sensitif, otaknya aktif (sentiasa berfikir), sukar melakukan sesuatu dgn segera, bersikap suka menangguh-nangguh, bersikap terlalu memilih & mahukan yg terbaik, cepat marah &cepat sejuk, suka bercakap & berdebat, suka buat lawak & bergurau, otaknya cerdas berangan-angan, mudah berkawan & pandai berkawan, org yg sangat tertib, pandai mempamerkan sikap, mudah kecil hati,mudah kena selsema, suka berkemas, cepat rasa bosan,sikap terlalu memilih & cerewet,kurang mempamerkan perasaan, lambat nak sembuh apabila terluka hati, mudah menjadi eksekutif, suka kepada barang yang berjenama, kedegilan yg tidak terkawal, sesiapa yg memuji saya adalah musuh saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan saya.

Julai

Sangat seronok didampingi, Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki, Agak pendiam kecuali diransang.  Ada harga dan maruah diri, Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan, Mudah dipujuk dan bercakap lurus, Sangat menjaga hati orang lain, sangat peramah, emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya, Berjiwa sentimental, jarang berdendam, mudah memaafkan tapi sukar melupakan, tidak suka benda remeh-temeh, bimbing cara fizikal dan mental, sgt peka, caring dan mengasihi serta penyayang, layanan yg serupa dgn semua orang, tinggi daya simpati, pemerhatian yg tajam, suka menilai org lain dgn pemerhatian, mudah dan rajin belajar, suka muhasabah diri, suka megenangkan peristiwa atau kawan lama, suka mendiamkan diri, suka duduk dirumah, suka tunggu kawan tapi tak cari kawan, tak agresif kecuali terpaksa, emah dari segi kesihatan perut, mudah gemuk kawal tak kawal diet, minta disayangi, mudah terluka hati tapi lambat pulihterlalu mengambil berat, rajin dalam membuat kerja

Ogos

Suka berlawak, mudah tertawan kepadanya, sopan santun dan caring terhadap org lain, berani dan tidak tahu takut, orgnya agak tegas & bersikap kepimpinan, pandai pujuk org lain, terlalu pemurah & bersikap ego, nilai harga diri yg sangat tinggi.  dahagakan pujian, semangat juang yg luar biasa, cepat marah & mudah mengamuk, mudah marah apabila cakapnya dilawan, sangat cemburu, daya pemerhatian yg tajam & teliti, cepat berfikir, fikiran yg berdikari, suka memimpin & dipimpin, sifat suka berangan, berbakat dlm seni lukis,hiburan & silat, sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk, cepat apabila ditimpa penyakit, belajar utk relax, sikap kelam kabut, romantik , pengasih, penyayang, suka mencari kawan.

September

Sangat bersopan santun & bertolak ansur, sangat cermat, teliti & teratur, suka menegur kesilapan org lain & mengkritik, pendiam tapi pandai bercakap, sikap sangat cool sangat baik & mudah simpati, sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur, kerja yg dilakukan sangat sempurna, sangat sensitif yg tidak diketahui, org yg banyak berfikir, daya pentaakulan yg baik, otak  bijak & mudah belajar, suka mencari maklumat, kawal diri dari terlalu mengkritik, pandai mendorong diri sendiri, mudah memahami org lain(daya firasat yg tinggi) krn banyak simpan rahsia, suka sukan, hiburan & melancong, kurang menunjukan perasaannya, terluka hatinya sangat lama disimpan, terlalu memilih pasangan, sukakan benda yg luas, bersistematik.

October

Suka sembang, suka org yg sayang padanya, suka ambil jln tengah, sangat menawan & sopan santun, kecantikan luar & dalam, tidak pandai berbohong & berpura-pura, mudah rasa simpati,baik pentingkan kawan, sentiasa berkawan, hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama, cepat marah, macam pentingkan diri sendiri, tidak menolong org kecuali diminta, suka melihat dari perspektifnya sendiri, tidak suka terima pandangan org lain, emosi yg mudah terusik, suka berangan & pandai bercakap, emosi yg kelam kabut, daya firasat yg sangat kuat (terutamanya perempuan), suka melancong,bidang sastera & seni, pengasih ,penyayang & lemah lembut, romantik dlm percintaan, mudah terusik hati & cemburu, ambil berat tentang org lain, suka kegiatan luar, org yg adil, boros & mudah dipengaruhi persekitaran, mudah patah semangat,

November

Banyak idea dalam sesuatu perkara, sukar utk dimengertikan atau difahami sikapnya, berfikiran kehadapan, berfikiran unik dan bijak, penuh dgn idea-idea baru yg luarbiasa, pemikiran yg tajam, daya firasat yg sgt halus dan tinggi, bagus utk jadi doktor, cermat dan teliti, personality dinamik, sifat yg berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia, banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra, berani, pemurah setia dan byk kesabaran, terlalu degil dan keras hati, apabila hendak. Diusahakan sehingga berjaya, tak suka marah kecuali digugat, mudah ambil berat terhadap orang lain, pandai muhasabah diri, cara berfikir lain dari org lain, otak yg sangat tajam, pandai mendorong diri sendiri, tidak hargai pujian, kekuatan semangat dan daya juang yg sgt tinggi dan apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya, badan yg tough, kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam, romantik, tidak pasti dgn hubungan kasih sayang, suka duduk dirumah, sangat rajin dan berkemampuan tinggi, amanah, jujur setia dan pandai berahsia, tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi, bercita-cita tinggi, perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah,

Disember

Sangat setia dan pemurah, Bersifat patriotik, Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan, Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa, Bercita-cita tinggi, Suka menjadi orang yang berpengaruh dlm organisasi, Seronok didampingi, Suka bercampur dgn org, Suka dipuji, diberi perhatian dan suka dibelai, Sangat jujur amanah dan bertolak ansur, Tidak pandai berpura-pura, Cepat marah, Perangai yg berubah-ubah, Tidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggi, Benci pada kongkongan, Suka berlawak, Pandai buat lawak dan berfikiran dgn logik ....

right ?? :)